Activiteiten

Zondag 18 juni organiseert Brabants Landschap in Keent een wandeling die in het teken staat van het zelf plukken en eten van wilde planten uit de natuur. Onder leiding van natuurvoedingsdeskundige Anna Maria van den Berg uit Oss kunt u vanaf 10.00 uur op zoek naar eetbare planten in het natuurgebied.

Rond 12.00 uur zijn we terug bij het infopunt waar we kruidensoep gaan maken van de wilde planten en bloemen.
Deelname aan de wandeling, inclusief een kop kruidensoep van wilde planten en een ambachtelijk biologisch spelbroodje van de molen in Ravenstein, is gratis! 

Hand in hand
In het natuurgebied van de weer uitgegraven oude Maasbocht in Keent vindt iets bijzonders plaats. Hoogwaterberging en natuurontwikkeling gaan hand in hand. Sinds enkele jaren probeert men ook hier het imposante Europese oerrund terug te brengen in de Europese natuur. Door kruising en selectie met oude runderrassen uit Europa worden stappen gezet op weg naar het oerrund, de Tauros. Deze was de voorouder van alle koeien in Europa.

Datum: Zondag 18 juni 2017
Tijd: 10.00 tot 13.00 uur 
Parkeren: Informatiepunt Keent, Zuijdenhoutstraat 2 in Keent (nabij Ravenstein)
Deelname is gratis. 
Aanmelden: via onderstaand formulier (maximaal 20 deelnemers). U kunt ook direct contact opnemen met onze coördinator vrijwilligers René van den Heuvel via info.keent@gmail.com of bellen 06 57 01 83 01.