Activiteiten

Wilt u zelf aan de slag met de ontwikkeling van natuur in uw omgeving? Heeft u een idee of al concrete plannen om nieuwe natuur in Noord-Brabant te maken? Kom dan naar de bijeenkomst Natuur in Eigen Hand, op donderdagavond 25 januari in Cinecitta in Tilburg.

Tijdens deze avond worden inspirerende voorbeelden getoond, kunnen eigen ervaringen worden gedeeld delen en worden concrete handvatten aangeboden om van idee naar realisatie te komen. 

Organisatie
De avond wordt georganiseerd door IVN Brabant, provincie Noord-Brabant en Groen Ontwikkelfonds Brabant, in samenwerking met coördinatiepunt landschapsbeheer van het Brabants Landschap en de Brabantse Milieufederatie.

Voorwaarden voor deelname prijsvraag
Op deze avond wordt ook het startschot gegeven voor een prijsvraag, waarbij de beste ideeën voor natuurontwikkeling worden beloond met een bedrag van € 5.000. De voorwaarden voor deelname worden tijdens deze bijeenkomst bekend gemaakt.Mocht u niet aanwezig kunnen zijn op 25 januari, dan kunt u via onderstaande aanmeldmogelijkheid uw idee ten behoeve van de prijsvraag kenbaar maken

Datum: Donderdag 25 januari 2018
Tijd: 18.00 tot 21.00 uur
Locatie: Cinecitta, Willem II Straat 29 in Tilburg
Aanmelden bijeenkomst: via de website van IVN Brabant

Voorbeeld eigen initiatief in kader van Natuurnetwerk Brabant
Aimée en Herbie Markus uit Wernhout werden benaderd vanuit Brabants Landschap met de vraag om een deel van de grond in te richten als ecologische verbindingszone. Op voorwaarde dat dit in eigen beheer bleef en met behulp van subsidie vanuit de Provincie.