Activiteiten

Zondagmorgen 10 december start om 10.00 uur weer een ‘Rondje Keent’ bij het infopunt. Dit keer in winterse sferen. Een maandelijkse struintocht door natuurgebied Keent. De wandeling met een gids gaat door het hele gebied. Na afloop staat er koffie en thee klaar in het infopunt.

Programma
We starten om 10.00 uur bij het infopunt en zijn rond 12.30 uur terug. Onderweg is er vooral aandacht voor de rivierverbreding, de natuurontwikkeling en het oerrundproject van stichting Taurus. Parkeren kan op het terrein van het infopunt en deelname is gratis. Na afloop is er koffie, thee of chocolademelk in het infopunt.

Struinwandeling
De maandelijkse wandeling op de 2e zondag van de maand, gaat veelal over onverharde paden en dijken. Vaak ook over paadjes die zijn gemaakt door de Exmoorpony’s en Taurosrunderen in het natuurgebied. Stevig en waterdicht schoeisel is aan te raden bij slecht weer. Neem ook een verrekijker mee.

Hand in hand
In het natuurgebied van de oude Maasbocht in Keent vindt iets bijzonders plaats. Waterberging en natuurontwikkeling gaan hand in hand. Sinds enkele jaren probeert men ook hier het imposante Europese oerrund terug te brengen in de Europese natuur. Door kruising en selectie met oude runderrassen uit Europa worden stappen gezet op weg naar het oerrund, de Tauros. Deze was de voorouder van alle koeien in Europa.

Struintocht
Vrijwilligers van Brabants Landschap
organiseren de maandelijkse struintocht door het natuurgebied. Een natuurgids geeft uitleg over het gebied en er is ook volop aandacht voor het oerrund en de nieuwe natuur in Keent. De runderen en Exmoorpony's zorgen er voor dat het gebied open blijft om water uit de Maas te kunnen bergen bij een hoogwaterstand en nieuwe natuur een kans te geven.

Voor meer informatie
René van den Heuvel, coördinator vrijwilligers Keent, te bereiken via telefoonnummer 06 57 01 83 01 of e-mail: ramvdheuvel@home.nl.

Datum: 
Zondag 14 mei 2017
Tijd: 
aanvang 10.00 uur, tot 13.00 uur 
Parkeren: Infopunt Keent, Zuijdenhoutstraat 2, Keent
Deelname is gratis