Activiteiten

In het tweede en derde weekend van mei presenteert De Kwekerij Theaterproducties Landlopers #4, een theatrale wandeling op Landgoed Gorp en Roovert. De wandeling vertelt het verhaal van Titus, een succesvolle carrièretijger die als een ware pelgrim op zoek gaat naar rust en troost in het buitengebied. Hij raakt echter steeds verder de weg kwijt. Zijn droom wordt een queeste. De man van de wereld verandert langzaam in een zonderlinge kluizenaar.

Speeldata: 20/21 mei 2017
Tijdstippen: 
15.00 uur / 15.30 uur / 16.00 uur
Startpunt: Natuurpoort Roovertsche Leij, Gorps Baantje 1 in Goirle
Kosten: Volwassenen €15,- p.p., kinderen t/m 12 jaar €7,50 p.p
Reserveren: via www.janvanbesouw.nl

Tijdens de wandeling wordt de werkelijkheid van het landschap in een mix van verhalen, theater, dans, muziek, soundscapes en beeldende kunst omgetoverd tot een eigenzinnig universum dat verwondert, confronteert en ontroert. Tegelijkertijd wordt de bezoeker uitgedaagd om op een andere manier te kijken naar de relatie tussen (stads)mens en natuur. Speciale aandacht is er voor de betekenis van ons water. Daarmee haakt de voorstelling aan bij De Week van ons Water (12-21 mei), waarin de Waterschappen in alle provincies het Nederlandse waterbeheer vieren.

Gratis educatief programma voor kinderen
Voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar is er op zondag 14 en zondag 21 mei om 15.00 uur een gratis educatief programma met als thema ‘Water’. Deze spannende workshop in de natuur wordt begeleid door Zerline Weideveld en Maarten Hutten van ‘Berezoon’, een buitenschoolse opvang in Tilburg die kinderen dagelijks mee de natuur in neemt. Ouders kunnen hun kinderen dus met een gerust hart achterlaten, terwijl zij deelnemen aan de theaterwandeling. De lengte van beide activiteiten is op elkaar afgestemd. Kinderen die liever mee-wandelen zijn natuurlijk ook welkom, tegen een gereduceerd tarief. 

De Kwekerij Theaterproducties
De Kwekerij maakt locatietheater op bijzondere plekken in de stad en het buitengebied. In een mix van theater, dans, film, muziek en beeldende kunst wordt elke werkelijkheid aangetast, aangepakt en op zijn kop gezet. Sloop-woningen, het terrein van een oude waterzuivering, een fabriekshal en diverse landschapsgebieden waren eerder het decor voor voorstellingen van De Kwekerij. 

Praktisch
Landlopers #4 is behalve een voorstelling ook een wandeling in de buitenlucht die -met onderbrekingen- zo’n anderhalf uur in beslag neemt. De voorstelling gaat door bij regen en wordt uitsluitend afgelast als de weergoden het onmogelijk of gevaarlijk maken om te spelen. Bezoekers wordt aangeraden stevig schoeisel en weerbestendige kleding te dragen. Gasten die slecht ter been zijn kunnen vooraf contact opnemen met het gezelschap om te overleggen over mogelijke deelname. 

Fotoverantwoording: Erik Franssen