Nieuws

De Kindermoestuin op Landgoed Haanwijk gaan we uit haar winterslaap wekken! Op zaterdagmiddag 4 maart gaat de moestuin weer open voor alle kinderen die een steentje willen bijdragen.

Kindermoestuin gesloten in de wintermaanden
In de wintermaanden is de Kindermoestuin op Landgoed Haanwijk dicht. De meeste groenten zijn dan al opgegeten. Fruit is allemaal lekker opgesnoept. Sommige planten en bomen groeien wel een beetje door maar dat zie je niet, dat gebeurt allemaal onder de grond, in hun wortels.

Zaadjes weggespoeld en veel droogte
Afgelopen jaar was het een hele kunst om alles goed te laten groeien. Door de vele regen spoelden de zaadjes weg. Er was daarna een tijd veel zon en het was kurkdroog. Goed weer om te zwemmen, dat wel. Maar de plantjes hadden veel dorst, er moest vaak water worden gegeven.

Tuinieren, zaaien en plantjes zetten
We hebben heel veel lekkere appels geoogst en nu wordt er gewerkt voor het volgend jaar. We leggen nieuwe paadjes aan en maken nieuwe bedjes. Zo kunnen alle kinderen volgend jaar in maart weer aan de slag met tuinieren en dan zaadjes zaaien en plantjes zetten.

Heb jij groene vingers en wil je een handje helpen?
Om in de zomer een mooie oogst binnen te halen, zijn er veel handen nodig: kinderhanden én die van vrijwilligers. Die kunnen we nog wel een paar extra gebruiken! Kom gezellig meewerken in Kindermoestuin Haanwijk op zaterdagmiddag 4 maart. Na de opening is de moestuin open op woensdag- en zaterdagmiddag geopend van 14.00 tot 16.00 uur. Ook is de moestuin op elke tweede zondag van de maand geopend. Tijdens deze open dag staan de vrijwilligers klaar om u rond te leiden. Ondertussen vertellen ze hoe de Kindermoestuin is ontstaan, over de activiteiten en uiteraard over hoe kinderen mee kunnen doen met dit ontzettend leuke project.

Datum: Zaterdag 4 maart 2017
Tijd: 14.00 tot 16.00 uur
Parkeren: Buitenlokaal Haanwijk, Haanwijk 4a in Sint-Michielsgestel. De Kindermoestuin ligt op Landgoed Haanwijk, ter hoogte van Haanwijk 2-5.

Meer informatie: