Werk in uitvoering

Door de reconstructie van de A2 bij Eindhoven verdwijnt natuur. Die gaan wij compenseren, in opdracht van Rijkswaterstaat.

Wat we doen:
Rond 1800 was het terrein rond de snelweg één groot heideterrein. Met diverse maatregelen, zoals afgraven van de bovengrond, brengen we een deel van de heide terug. Ook leggen we natte laagtes aan die interessant zijn voor allerlei diersoorten. Voor sommige soorten nemen we gerichte maatregelen, bijvoorbeeld voor de kleine plevier. Deze vogel heeft zich hier de afgelopen tijd al laten zien. 

Wanneer: 
Eind 2012 is de opdracht gegund aan de aannemer. In december 2013 willen we klaar zijn.

Waarom:
Bij het aanleggen en reconstrueren van snelwegen gaat vaak natuur verloren. Zo ook bij de reconstructie van de A2 bij Eindhoven. Rijkswaterstaat is dan verplicht die verloren natuur te compenseren. Er is een aantal plekken aangewezen om deze verloren natuur te compenseren. Wij zijn betrokken bij knooppunt Leenderheide en knooppunt Batadorp. De werkzaamheden bij knooppunt Leenderheide zijn in 2012 al afgerond. Dit jaar is knooppunt Batadorp aan de beurt.

Met wie:
Uiteindelijk is Rijkswaterstaat verantwoordelijk voor de natuurcompensatie. Vanwege onze expertise heeft Rijkswaterstaat de opdracht bij ons weggelegd. Wij gaan de nieuwe natuur straks ook beheren. FPH Ploegmakers voert in opdracht van ons de werkzaamheden uit. RoyalHaskonigDHV begeleidt het gehele project.

Kijken:
Vanaf de A2 bij knooppunt Batadorp kunt u de werkzaamheden zien.

Vragen:
Bel kantoor Brabants Landschap 0411 - 62 27 75. Of mail: info@brabantslandschap.nl