Infocentra

Kom meer te weten over natuur in één van onze infocentra

Bezoekerscentrum de Kraaijenberg

Bezoekerscentrum de Kraaijenberg heeft wisselende exposities over planten en dieren op en rond het Markiezaat. En er worden iedere maand diverse activiteiten voor alle leeftijden georganiseerd, mede dankzij een groot team van enthousiaste vrijwilligers.

Informatiepunt Fort Altena

In het torenfort is tijdens de Week van het Landschap 2012 het eerste infopunt van Brabants Landschap geopend. U kunt hier meer te weten te komen over de natuur en werkzaamheden van Brabants Landschap in het Land van Heusden en Altena.

Informatiepunt Kasteel Tongelaar

In 2013 is in de toren van Kasteel Tongelaar een informatiepunt ingericht. Hier krijgen de bezoekers een kijkje in het leven van das en ree. Op de benedenverdieping is in 2016 een ruimte ingericht waar informatie verkrijgbaar is over zowel de natuur in de omgeving van het landgoed als de cultuurhistorie, gepresenteerd door stichting Myllesheem.

Informatiepunt Kasteel Heeswijk

April 2016 is in aan de muur van de voormalige museumwinkel een prachtige wand ingericht met touchscreen. Hier krijgen de bezoekers informatie over het landgoed en kasteel, recreatiemogelijkheden en de natuur in Heeswijk-Dinther. Ook kunnen kinderen op het touchscreen spelletjes spelen en foto's bewonderen.

Informatiecentrum Keent

Natuurgebied Keent heeft twee infopunten, beide gelegen aan de Zuijdenhoutstraat. Keent is alleen bereikbaar via twee toegangswegen, namelijk de Keentseweg en de Velpseweg (Hans en Grietweg). Het gebied heeft een ware metamorfose ondergaan. Van landbouwgebied naar (struin-) natuur.

Informatiecentrum Haanwijk

Op Landgoed Haanwijk heeft Brabants Landschap een informatiecentrum. Bestaande uit Museum Romeins Halder, de Kindermoestuin Haanwijk en een buitenlokaal. Voor iedereen die georganiseerd naar buiten wil, hebben wij het buitenlokaal bedacht.

Natuurpoort Roovertsche Leij

Op zondag 18 oktober 2015 is ‘Drink- en Eeterij Roovertsche Leij’ officieel geopend als Brabantse Natuurpoort. De locatie maakt hiermee onderdeel uit van een Brabantbreed netwerk van 24 locaties. Het netwerk van Brabantse Natuurpoorten groeit naar 30 locaties in 2016.