Buitenlokaal Haanwijk

Voor iedereen die georganiseerd naar buiten wil, hebben wij het buitenlokaal bedacht. Zo’n buitenlokaal is een ideaal startpunt voor elke excursie of scholenactiviteit. Binnen is meer informatie te vinden over de cultuurhistorie, flora en fauna van dit gebied en een lekkere kop koffie of limonade. Zet één stap naar buiten en je bent in de echte Brabantse natuur.

 

Buitenlokalen zijn speciaal bedoeld voor groepen die georganiseerd de natuur in willen, zoals schoolklassen, buurtverenigingen, bedrijven en vrijwilligersgroepen. Zo is er een kleine expositie over het leven van de das, zijn er opgezette dieren, informatiepanelen over de Dommel, de waterflora- en fauna, beheer van Brabants Landschap en kunstschilder Leon Adriaans. En is er een interactieve touch-screen met natuurfilmpjes, achtergrondinformatie, interactieve puzzels en de tijdslijn van Haanwijk.

Gebruik maken van Buitenlokaal Haanwijk?
Buitenlokalen zijn speciaal bedoeld voor groepen die georganiseerd de natuur in willen, zoals schoolklassen, buurtverenigingen, bedrijven en vrijwilligersgroepen. Voor scholen is het gratis, voor bedrijven wordt een financiële bijdrage gevraagd. Ook gebruik maken van het buitenlokaal? Stuur een e-mail naar haanwijk4a@gmail.com.

Brood bakken in het Bakhuisje
Een cultuurhistorisch gebouw met werkende bakoven. De oven in het bakhuisje wordt maandelijks en tijdens evenementen als de Dag,- en Week van het Landschap aangestoken door lokale bakker Mario Mettler. Uit liefde voor bakhuisjes en takkenbossen-gestookte ovens bakt hij brood met biologische meel en desem. 

Groenten komen niet uit de fabriek
Om kinderen vertrouwd te maken met de productie van voedsel is in het voorjaar van 2013 een kindermoestuin aangelegd op Landgoed Haanwijk. Dit project kon tot stand komen dankzij een subsidie van de ‘Streekraad Het Groene Woud'. Samen met een groep enthousiaste vrijwilligers van Natuurgroep Gestel zaaien, verzorgen, oogsten en verwerken of verkopen de kinderen hier hun eigen gewassen en vruchten. Meer informatie: www.natuurgroepgestel.nl.

 

Logo NPL per juli 2013 mogelijk gemaakt door3

Activiteiten

09-06  op Landgoed Haanwijk  Lees meer >
11-05  Help je een handje mee?  Lees meer >
26-01  Varen en wandelen op Haanwijk  Lees meer >

Nieuws

09-06  op Landgoed Haanwijk  Lees meer >
11-05  Help je een handje mee?  Lees meer >
26-01  Varen en wandelen op Haanwijk  Lees meer >