Infopunt Keent

Sinds 1 januari 2015 is in de vrijgekomen boerderij naast Wim de Kleijn een informatiepunt ingericht. De boerderij biedt daarnaast ook huisvesting aan kantoor en slagerij Stichting Taurus en vormt het startpunt voor excursies. Hier krijgen de bezoekers informatie over de grootschalige natuurontwikkeling, recreatiemogelijkheden en de natuur in Keent.

De ruimte is gezamenlijk ingericht door Brabants Landschap en Stichting Taurus. De benedenverdieping is ingericht met een expositie over het project ‘Oude Maasarm Keent’, geschiedenis van het Oerrund en informatie over begrazing en de grazers. Er is een koffiehoek ingericht waar koffie/thee en chocolademelk beschikbaar is voor de bezoeker (tegen betaling).
Aan de wand hangt een touchscreen waar je foto’s, spelletjes en achtergrondinformatie kunt krijgen. Met een vaste trap kom je vervolgens op de eerste verdieping, waar je een replica van het oerrund en schilderijen in vitrines kunt bewonderen. Op de tweede verdieping is een uitkijkpunt ingericht waar u een prachtig uitzicht heeft over het gebied.


Het oerrund terug ...
In het gebied komt u een bijzonder soort rund tegen. Stichting Taurus probeert hier met een uitgekiend fokprogramma het uitgestorven oerrund terug te krijgen. Daarnaast is er op het infopunt een slagerij ingericht waar wildrundvlees gedistribueerd wordt. 
Hier worden de vleespakketten samengesteld en kunnen klanten hun bestelde pakketten ophalen. Bezoekers kunnen hier eveneens pakketten met wildrundvlees bestellen en informatie krijgen over de verschillende afhaalpunten in Nederland.

Openingstijden: Het informatiepunt is zelfstandig te bezoeken.

  • Dagelijks geopend van 8.00 tot 18.00 uur (mits de staldeur geopend is)
  • (Woensdag) - en zondagmiddag (13.00 - 17.00 uur) kun je er terecht voor vragen over de kudde, terreinontwikkeling in Keent en het fokprogramma. Mensen van Stichting Taurus of vrijwilligers van Brabants Landschap zijn dan aanwezig voor het beantwoorden van vragen. In de winterperiode is het infopunt alleen op zondagmiddag bemand.
Folders verkrijgbaar


Vrijwilligers
Een groep enthousiaste vrijwilligers is actief op en rondom het infopunt voor het beheer, excursies, kinderactiviteiten en nog veel meer. Vrijwilliger worden op Keent? Neem contact op met René van den Heuvel, vrijwilligerscoördinator, via info.keent@gmail.com. Aanvragen voor excursies, activiteiten en rondleidingen verlopen via hetzelfde e-mailadres.

Informatiepunt Keent
Adres: Zuijdenhoutstraat 2, 5359 NB in Keent