Natuurmuseum Brabant

De natuur eens echt van dichtbij beleven? Kom dan met het hele gezin naar het leukste museum van Brabant.

Natuurmuseum Brabant is een vrolijk familiemuseum over het leven van plant en dier, met een knipoog naar de mens. Eigenzinnige tentoonstellingen van hoge kwaliteit voor elke leeftijd, actieve ontdektochten, boeiende lezingen, (natuur-) activiteiten... je zit er met je neus op de natuur.   

BOS (Beleef Ontdek Samen)
Vanaf 22 september heeft Natuurmuseum Brabant een eigen experience voor 4 tot 8 jaar. BOS (Beleef Ontdek Samen) heeft alles te maken met de vier seizoenen. Zoveel zelfs, dat de zaal vier keer per jaar met het jaargetijde mee verandert. Dat is nog nooit eerder vertoond in de Nederlandse en zelfs Europese musea! Het museum noemt het een experience, omdat het veel meer is dan een tentoonstelling.

Virtuele museumboom, projectievloer en nog veel meer ...!
In de zaal is er van alles om te ontdekken: bezoekers kunnen onweer nadoen, in een konijnenhol kruipen of opdrachten doen in de sfeer van het seizoen. Door die opdrachten groeit er een virtuele museumboom mee in de zaal. En op de projectievloer kunnen ze door hun hele lijf te bewegen het landschap veranderen: zo maken ze bijvoorbeeld een heksenkring van paddenstoelen. Een feest voor alle zintuigen! O ja, BOS is Beleef Ontdek Samen, dus extra leuk als ouders meekomen.

Beschermersvoordeel
  • Gratis toegang met het hele gezin (max. 2 volwassenen en 2 kinderen tot 17 jaar) tot zowel het museum als de activiteiten
  • Vergeet uw jaarkaart niet!